Ons proces

Duurzame chocolade

Van Boon tot Bonbons

Tegenwoordig meer dan ooit willen mensen meer weten over de chocolade die zij kopen. Hoe deze is gemaakt, waar het vandaan komt en wat het produceren daarvan betekent voor de lokale cacao boeren. Ook bij Smidt vinden wij dit belangrijk zodat u de oorsprong van onze chocolade leert kennen voordat deze wordt verwerkt tot onze bonbons, repen en andere chocolade producten.

Genieten gaat om meer dan smaak, pure ingrediënten, mooie presentatie. Wij geloven dat je meer kunt genieten van chocolade als je weet dat de bonen van een eerlijke bron afkomstig zijn en dat het eindproduct verantwoord is geproduceerd.

Foto: Jan Blancke

Ons kwaliteit

Met elke Callet™ maken wij het verschil

Onze keuze voor Callebaut is een keuze voor het welzijn van de cacaoboeren. Voor elke Callet™ van de Finest Belgian Chocolate range, gebruikt Callebaut enkel 100% duurzame cacao. Een gedeelte van de opbrengst wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Door onze samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation, welke direct samenwerkt met de boeren en hun gemeenschap, ondersteunen we trainingen en dragen we bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren. 

 

Cacaobonen zijn de broodwinning van duizenden mensen in Ghana en Ivoorkust. Hun vakmanschap ligt aan de basis van de unieke Callebaut smaak. Elke dag opnieuw zien we de uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden. Armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding zijn veelvoorkomend.

Samen met Cocoa Horizons stellen we West-Afrikaanse boeren in staat om hun kleine plantages te transformeren naar winstgevende cacaoplantages en motiveren we nieuwe generaties om in de cacaoteelt actief te blijven. Ons doel is om landbouwers financieel onafhankelijk te maken, zodat ze hun familie kunnen onderhouden.

Joseph heeft vroeger altijd gewerkt als timmerman. Nadat zijn vader stierf erfde hij zijn cacaoplantage. Zonder cacao en zonder geld realiseerde hij zich al snel dat hij de zaken anders moest aanpakken. Door het Cocoa Horizons trainingsprogramma voor landbouwers leerde Joseph hoe hij zijn cacaobomen duurzaam kon planten, snoeien en bemesten. Voor de allereerste keer gaf hij ook iets terug aan de natuur. Een jaar later gaven de bomen al iets terug aan hem. Vandaag de dag is hij zeer trots op zijn oogst en ontvangt hij zelfs een extra vergoeding voor de premium kwaliteit die hij levert.

Scroll naar boven